Hjælp 

 • Afspilleroversigt

  The Public-i Connect Player

  Public-i Connect playeren gør det muligt for seeren at navigere i live og arkiverede webcasts ved brug af indekspunkter, links, dokumenter og præsentationer samtidig med at se udsendelsen.

  Seeren kan se information om mødedeltagerne, give feedback på udsendelsen og deltage i meningsmålinger og undersøgelser. Playeren kan vises i en grafisk rig version eller en tekstbaseret version for større tilgængelighed.

  Hvordan finder jeg udsendelserne?

  Connectsiden viser en oversigt over live, fremtidige og seneste webcasts.

  Ved at klikke på Webcast arkiv kan man se alle webcasts sammen med en Tag Cloud, der viser indholdet af møderne

  For at finde en webcast efter emne, kan man klikke på et af søgeordene i Tag Cloud.

  Man kan også søge efter webcasts via titel, dato eller nøgleord (små bogstaver) i menuens søgefelt.

  Hvordan ser jeg en webcast?

  For at se en webcast skal du klikke på dens titel i oversigten eller i arkivet. Dette vil starte afspilleren i et nyt vindue. Udsendelsen starter automatisk efter nogle sekunder.

  Live og arkiverede webcasts

  Live webcasts viser kun den information, der bliver sendt under udsendelsen, og det er ikke muligt at gå tilbage til tidligere punkter, når der streames live.

  I den arkiverede udsendelse kan du vælge hvilken del af udsendelsen, du vil se ved at klikke på indekspunkterne eller ved at flytte skyderen under video-vinduet. Information om talerne vises kun i den arkiverede webcast.

  Tilgængelighed: Kan jeg bruge tastaturet til at kontrollere playeren?

  Før du kan bruge nedenstående taster, skal videoen være i fokus (vælg videoplayer i Webcast fane og klik på billedet eller brug Tab på dit tastatur).

  - Afspil/pause: mellemrumstast
  - Gå tilbage/fremad i video: venstre/højre piletast
  - Lyd op/ned: piletast op/ned
  - Mute: 'm' tast
  - Fuld skærm: 'f' tast  Genvejstaster

  Genvejstast Funktion
  Mellemrumstast Starter og stopper playback
  Venstre- og højrepilstaster Springer frem og tilbage i videoen
  Op og ned piletaster Skruer op og ned for lyden
  F tast Slår fuldskærmsvisning til og fra
  M tast Slår lyd fra og til
  S tast Slår undertekster til og fra


  Knapper for videoplayer

  Valgte knap Indtastning Funktion
  Afspilningsknap Mellemrumstast Starter og stopper playback
  Taler Mellemrumstast Slår lyd fra og til
  Statuslinje Venstre- og højrepilstaster Springer frem og tilbage i videoen
  HD Mellemrumstast Skifter til HD-versionen af webcast, hvis den findes
  Indstillinger Mellemrumstast Åbner og lukker Indstillinger
  Fuld skærm Mellemrumstast Skifter til fuldskærmsvisning - tryk på Esc for at afslutte fuldskærmsvisning

  Hvordan finder jeg rundt i udsendelsen?

  Der er to måder, hvorpå du kan hoppe rundt i udsendelsen. Du kan klikke på det indekserede dagsordenpunkt eller talernavn for at komme direkte til de punkter i dagsordenen, som interesserer dig mest.

  Derudover er der under video-vinduet en lille skyder, som du kan flytte for hurtigt at spole frem eller tilbage i udsendelsen.

  Der er to måder, hvorpå du kan hoppe rundt i udsendelsen. Du kan klikke på det indekserede dagsordenpunkt eller talernavn for at komme direkte til de punkter i dagsordenen, som interesserer dig mest.

  Derudover er der under video-vinduet en lille skyder, som du kan flytte for hurtigt at spole frem eller tilbage i udsendelsen.

  Der er to måder, hvorpå du kan navigere i udsendelsen. Du kan klikke på det indekserede dagsordenpunkt eller talernavn for at komme direkte til de punkter i dagsordenen, som interesserer dig mest.

  Derudover er der under video-vinduet en lille skyder, som du kan flytte for hurtigt at spole frem eller tilbage i udsendelsen.

  Feedback formular
  Feedback bliver sendt direkte til kommunen
  Deling

  Det er muligt at dele sider, widgets og de enkelte dagsordenpunkter via mail, links og forskellige sociale netværk.

  Hele dagsordenpunkter eller indhold inden for punkterne kan deles ved at bruge deleknappen. Deles et dagsordenpunkt, vil videoen automatisk starte derfra.

  Hvordan downloader jeg en webcast?
  Visse møder kan downloades og ses offline. Videoer downloades på forskellige måder afhængig af web browseren.


  Browser Sådan downloades en video
  Google Chrome Klik på Download-ikonet i bunden af video-vinduet. Et nyt vindue åbnes og videoen afspilles. Klik på de tre lodrette prikker i bunden til højre i video-vinduet og vælg Download. Videoen bliver kopieret til din Downloads folder.
  Safari Klik på Download-ikonet i bunden af video-vinduet, og videoen bliver kopieret til din Downloads folder.
  Internet Explorer, Edge og Firefox Klik på Download-ikonet i bunden af video-vinduet og følg instruktionen i pop-op-vinduet.

  Placering af webcast på kort

  Hvis der er et dagsordenspunkt, som har en geografisk placering tilknyttet, vil det blive vist med et lille globus-ikon. Klikker man på det vil ikonet blive vist på et kort til højre for videoen.

  Sådan bliver du adviseret om nye webcasts

  Hvis du ønsker at være ajour med de webcasts der interesserer dig kan det gøres på to måder:

  - det nemmeste er at klikke på Abonner knappen, vælge de emner som interesserer dig og så igen klikke på Abonnerknappen

  - alternativt kan du brugeRSS knappen og følge vejledningen for indsætning af linket i din foretrukne RSS læser

  Tag Cloud

  Tag Cloud viser de tags, der er knyttet til udsendelserne.Jo mere populær en tag er, jo større er den. Klikker man på et tag, vil man se de udsendelser, der har pågældende tag. Man kan fjerne filtret ved at klikke på 'Fjern tag filter' øverst på siden.

 • Tekniske specifikationer

  Computer specifikationer

  De fleste nyere computere og mobiler kan vise webcasts uden problemer. Playeren bruger HTML5 browser teknologier til at vise videoerne, hvilket understøttes af alle nyere browsere. Cookies og Javascript skal være aktiveret i browseren.

  Bruger du Internet Explorer 8 eller 9, skal du stadig have Flash Media Player installeret for at kunne se videoerne, og det er det muligt, at siden og videoplayeren ikke fungerer korrekt.


  Enhed Understøttede browsere
  Desktop og laptop Pcer Internet Explorer 10, Internet Explore11 (Win 7), Internet Explorer 11 (Win 8.1+) Edge, Chrome 8+, Firefox 6+, Opera 15+, Vivaldi, Safari 8+
  Mobile enheder Chrome for Android, Firefox for Android, Opera for Android, Safari for iOS, Chrome for iOS, Opera for iOS, Internet Explorer for Windows Phone 8.1+, Edge for Windows Phone 10+

  Webcast-playeren kræver ingen plugin, den spiller direkte ved hjælp af åbne standarder (HTML5).

 • Fejlsøgning FAQ

  Hvorfor kan jeg ikke høre noget?

  Den mest almindelige årsag til man ikke kan høre noget er, at den der taler har glemt at tænde mikrofonen. En anden grund kan være, at man ikke har et lydkort på sin computer, eller at der mangler en (indbygget eller ekstern) højtaler til computeren. Derudover kan man tjekke, om man har skruet højt nok op for lyden på egen computer eller på afspilleren.


  Tjek også:

  1. Hvis du er sikker på at din computer kan afspille lyd, så tjek at du enten har højttalere eller et headset tilsluttet
  2. Tjek at der er skruet op for volumenkontrollen på din computer og/eller højttalere
  3. Webcast-playeren har en volumenkontrol ved siden af Afspiller-knappen - tjek at den ikke står på lydløs og prøv så at trække den mod højre

  Note: Nogle webcasts bruger audio systemer der som udgangspunkt har lavt volumen. Du er muligvis nødt til at kompensere ved at skrue op for lyden hos dig

  Hvorfor kan jeg ikke se noget?

  Oplever du problemer med at se udsendelserne, kan det skyldes følgende:

  - Du forsøger at se videoerne på arbejde men kan ikke, fordi det interne netværk blokerer streamet video.
  - Den webcast du prøver at se er endnu ikke tilgængelig
  - Der er et problem med webcast-streamingen.


  1. Du forsøger at se videoen på din arbejdsplads, hvor streaming af video er blokeret.
  2. Du forsøger at se en video der ikke er tilgængellig endnu
  3. Der er et problem med den aktuelle webcast (hvis du mener det er tilfældet bedes du venligst udfylde Feedback-formularen og sende den til os).
  Hvorfor virker billedet sløret eller frossen?

  Dette skyldes normalt en langsom internetforbindelse. Selvom udsendelserne er indkodet, så de kan ses med alle internetforbindelser, kan man opleve, at videoen hakker ved langsomme forbindelser. Prøv evt. at lukke andre programmer ned, der bruger internetforbindelsen.

  Hvorfor bliver min player ved med at hakke?

  Webcasts er indkodet, så de kan ses med alle internetforbindelser, men hvis forbindelsen er langsom, kan man opleve at videoen hakker (buffering). Bruger man en ADSL linje, kan man også opleve buffering, da linjerne deles mellem flere brugere, hvilket medfører at hastigheden falder, når der er meget trafik. For at minimere problemet, kan man lukke andre programmer ned, der bruger internetforbindelsen.

  Hvordan kan jeg se i fuld skærm?

  Størrelsen på video-vinduet i playeren er valgt, så der er balance mellem brugervenlighed og billedkvalitet. Du kan se videoen i fuld skærm, enten ved at vælge forstør-ikonet under billedet eller ved at klikke på 'f' på tastaturet.

  Hvorfor kan jeg ikke se webcasts på mit arbejde?

  Måske er streaming af video ikke tilladt på dit arbejde. Spørg evt. din netværkadministrator